17. december – I kålens favn
En lækker salat til juletid.
Den smukkeste smag af kålsalat, som sagtens kan gøre sig på et hvert julebordet både til julefrokosten, men også juleaften.
1 blomkål
5-6 blade grønkål
2 spsk. kapers
1 spsk. peberrod
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld valnødder.
Dressing.
½ dl olivenolie
½ citron/saften
4 spsk. æblecidereddike
1 spsk. agavesirup
1 spsk. sennep evt. grov sennep.
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde Skyl og snit blomkålen i tynde skriver, så fine som muligt. Rengør grønkålen grundigt og snit den fint. Bland dem i en stor skål med kapers og peberrod. Hæld dressingen over og pynt af med de tørrede tranebær.
Denne fantastiske salat kan serveres til alt eller spises alene. Vi har ofte lavet den til store både af sødekartofler som bages i ovnen med kokosolie og salt ved 200 grader i 25-30 min. De bliver lækre sprøde og bløde på en og samme tid.
|
|
|